High - End bútorok

High - End, Hi-Fi bútorgyártás

High End bútorok / Hangfalak.

Termékeinket, ÉBEN néven, ipari mintaoltalommal védetten, anno a sztereó magazin tesztelte. Hangfaltalpaink, illetve saját fejlesztésű hangfalaink azóta az Alpokon túli médiát is megjárták, és a magyar eredményeket igazolva azon a vidéken is kiválóan teljesítettek.
Tüsketechnikánk speciális kikisérletezett öntvényből készül.

Szóval a név HIGH-END BÚTOROK önmagában bármire is utalhat, azonban ne feledjük, hogy tartalmilag jóval többet kell tudnia egy minőségi, ugyanakkor tartó szerepet is betöltő bútornak, mint egy sima szekrényke, vagy ad-hoc laminált bútorlapból készült akármi, amire a hifista rápakolja a kincseit.
Apropó, laminált bútorok.
Laminált bútorlapból kérésre sem készítünk sem állványt, sem high end készülékek alá bútort. Ebbe a kategóriába sorolandó mindenféle MDF lapból készült szerkezet is. Ez a komplett alapanyag kategória számunkra önkizáró tényező.

A vasból készült állványokat, üveggel, homokkal, betonnal, antianyaggal stb,  kombinálva a nem minősítem kategóriába teszem. Mielőtt félreértés esne, nem lenézem, sőtt, egész becsületes darabokat is láttam már.
Van, aki arra esküszik, szíve joga.
A néhai hi-fi magazinban leírt örökérvényű mondás szerint a zsiráf és az óriáskígyó, nem csak annyiban tér el egymástól, hogy az egyik hosszában, a másik függőlegesen hosszú. Egyéb konstrukciós különbségek is vannak közöttük.

Még egy kategóriát említenék meg. A konfekcionális talpak, szekrények, alátétek, stb, nagy csoportját. Itt szintén megemlítem, hogy hallottam már egész becsületes darabokat is, de ehhez szerencse kell.
Pont az adott készülékkel, pont az rendszer alátét nagyon ritkán passzol össze.
Ez bizony igen erős kompromisszumra kényszeríti a hifistát. Tehát csak csínján a lapraszerelt "csodákkal" !

Ugorjunk a cikk lényegi elemére. 

Valószínű kissé pátoszos, és szuperlatívuszokba hajló mondatok jönnek most, amiből a fa mint alap építőkő fog világbajnokként kijönni, ám a kedves olvasó mindezt nézze el nekünk. Annyi munkaóra, annyi kipróbált anyag, annyi kudarc, annyi remek végeredmény van mögöttünk, amire csak pozitívan tudunk emlékezni.


Amiből dolgozunk, az a minőségi tömörfa. A fa él, élettel teli, a fa hangolható, a fa több mint tartóelem. Nem véletlen, hogy egy - egy minőségi állvány ára vetekszik a rákerülő csövekből, meg drótokból álló dobozba zárt, és műszaki cikknek becézett, a családi költségvetés falán jól látható lyukat ütő főleg férfiak által fetisizált technikáéval.

Több mint 25 év tervezői, gyártói tapasztalattal a hátunk mögött az állványt, tartó bútort, stb. úgy tervezzük meg, hogy meghallgatjuk eredeti helyén a termékeket, illetve a tulajdonos kéréseit szem előtt tartva, ezt mind összegyúrva megszületik a javasolt fafaj. Ezek után a sok magas, kevés mély, erőteljes közép, nem elég mély hangtér, stb. / bármi/ vonalon elindulva a formai kéréseket előtérbe helyezve körvonalazódik a várható végeredmény.  A TÜSKETECHNIKÁT  párosítjuk a fafajjal, és jönnek az alapok. - a szabadalom része -
Az elkészült termékeket finomhangoljuk, melynek részleteire szintén nem térek ki, lényeges, hogy mindenkor az elvárásoknak megfelelően kell alakulnia a várt hangképnek.

A nagy műgonddal kiválasztott fafaj választás, illetve a felhasznált csillapító, elcsatoló, rezgéscsillapító anyagok azonos tőről pattannak, mondhatni kétpetéjű ikrek. Egyik nincs a másik nélkül, érzik egymás rezdüléseit, / szó szerint!/ hatnak egymásnak, ha arról van szó, hiszen egyben kell teljesítenie egy-egy terméknek. Önmagában sem egy tüsketechnika, sem egy optimális fafajválasztás nem ad ideális végeredményt.
A design, megjelenés az előzőek nyomaiban haladva egy újabb stáció azon az úton, ami a végeredmény felé tart.
Felületkezelés, szín, színkombináció, végeredmény.